3D dizajn – vizualno projektiranje

3D dizajn kamina počeli smo primjenjivati u našem projektnom uredu još davne 2003. godine jer smo uočili da je klijentima teško predočiti izgled kamina u obliku 2d nacrta. Voditelj ureda Nermin Lipovac, ing. građ. otkrio je zanimljivi i tada novi 3D program SketchUp  koji je je vremenom postao vrlo raširen. Od tih prvih radova do današnjih prikaza, znatno smo napredovali i postigli razinu detaljnosti potrebnu za izvedbeni projekt, pa sada i svoje nacrte za proizvodnju pripremamo u obliku 3D modela.

Prikazane idejne skice su dijelom izvedene, dijelom su ostale samo lijepe slike nerealiziranog projekta, a neke smo znali vidjeti na stranicama konkurencije u obliku izvedenog rada. Odlučili smo zato prikazati vam dio naših dizajnerskih aktivnosti i upoznati Vas s našim iskustvom u 3D projektiranju, ljubavi prema poslu kojeg radimo i predanosti zahtjevima klijenata.
U šarolikom izboru ovih radova dio ih je naša ideja (posebno roštilji), dio ih je izveden prema nacrtima arhitekta, a dio je oblikovan prema zamislima klijenata. Želimo naglasiti da osim estetike, bitan element o kojem razmišljamo je izvedivost projekta jer povremeno nije moguće znati može li se izvesti priključak na dimnjak ako se to adekvatno ne prikaže, kao i drugi potrebni preduvjeti.

Idejne skice kamina

Idejne skice roštilja i krušnih peći

TOP