FORGOT YOUR DETAILS?

Dizajnerska kolekcija kamina Arriaga

by / Saturday, 26 October 2013 / Objavljeno podČlanci

Španjolska tvrtka Arriaga  započinje svoj rad prije više od 100 godina pretežno na području proizvodnje mramornih elemenata i prodaji prirodnog kamena. Prije gotovo četvrt stoljeća Ramon Arriaga zajedno sa grupom kipara i umjetnika razvija  novu liniju mramornih umjetnina. Ubrzo nakon toga počinju stvarati i kamine koji su zahvaljujući svojim svevremenim klasičnim dizajnom, pažljivo obrađenim detaljima i materijalom postali popularni ne samo u Španjolskoj već i u mnogim drugim zemljama.  Također uz kamine počinju proizvoditi i galanteriju za kupaonice.

 

clanak_arriaga

Osnivanjem Arriaga Stone grupe, započinje i proizvodnja moderne ekskluzivne kolekcije kamina. Dizajn je razvio nagrađivani dizajner Josep Guiu iz Barcelone. Nova zbirka ne bazira se samo na dizajnu i inovacijama koncepta, već i na odabiru materijala, te njegovoj obradi. Za nove kamine odabrano je 6 vrsta mramora koje su tretirani bez tradicionalnog poliranja. Mramor obrađen uljem omogućava potpuno nov izgled kamena. Kamini iz nove kolekcije jednostavnog su dizajna, jednostavnih geometrijskih linja, te su ugrađeni u zid.

Dizajner Josep Guiu iz Barcelone, diplomirao je u prestižnoj dizajnerskoj školi – Elisava, trenutno je kreativni direktor studia Guiu Design. Dobitnik je nagrade  Red Dot Product Design 2009 godine, Corien Design 2006. godine i the Signes Design 2005. godine. Njegova profesionalna karijera je započela u uredu I+D u Danone za Južnu Europu.  Također je radio za dizajnerske studije Benedito Design i Daifuku Design razvijajući dizajn poznatih brandova među kojima su  Roca, Fermax, Indra, Indo, Carpyen i Comic. Rad studija Guiu Design je impresivan jer nudi praktični dizajn koji je svestran i funkcionalan, pritom zadržavajući ljepotu proizvoda koja daje osobni pečat svakom dizajnerskom radu.

Arriaga svake godine stvara nove proizvode, te uz ulaganja u istraživanja i razvoj redovito poboljšava tehničke karakteristike proizvoda. Tu je i stalna potraga za novim dizajnom. Sve to zajedno omogućava Arriagi da bude ispred konkurencije i drži vodeću poziciju na tržištu .

clanak_arriaga2

 

 

Vrste mramora koje se mogu izabrati za svaki model kamina iz kolekcija Arriaga Stone:

TOP