U ponudi naše tvrtke nalazi se više vrsta krušnih peći francuskog proizvođača Four Grand Mere. Male krušne peći predviđene su za ugradnju na obiteljskim terasama, samostalno ili u kombinaciji s roštiljem. Profesionalne krušne peći namijenjene su ugostiteljskim objektima, restoranima i konobama. Lako se uklapaju u željeni prostor i savršeno su rješenje za pripremu svih vrsta jela

Podna obloga oko kamina

Klasični kamin Panio KG
Izvodite li podnu oblogu u prostoru gdje je predviđena ugradnja kamina, morate obratiti pažnju na izvedbu odgovarajuće nosive podloge kamina. Nužno je da podloga na koju se postavlja kamin ne sadrži mekane materijale, npr. toplinsku izolaciju ili elemente podnog grijanja.  Zbog težine kamina koji je najčešće građen od kamena, postoji mogućnost da vremenom stiropor popusti pod

Održavanje ložišta

S obzirom na upotrebu Vašeg uređaja, njegova će unutrašnjost biti prije ili kasnije prekrivena čađom i drugim nečistoćama (i to različite gustoće na različitim mjestima), što će smanjiti toplinsku izmjenu stijenki od lijevanog željeza i učinak, a može uzrokovati i neke druge poremećaje, poput korozije ako ne koristite ogrjev odgovarajuće kvalitete. Zbog toga je preporučljivo
Prva vatra u kaminu
Važni koraci kod paljenje prve vatre u kaminu Prvo loženje kamina potrebno je provesti vrlo oprezno. Kada jednom bude dovršeno postavljanje kamina, strpite se dva do tri tjedna, kako biste omogućili zidanim elementima da se potpuno osuše. Zatim zapalite prvu vatru. Prvo loženje kamina ne treba izvesti s prejakom vatrom, upotrebu kamina treba povećavati postepeno.

Pravilno loženje kamina

LOŽENJE SA ZATVORENIM VRATIMA LOŽIŠTA Za racionalnu upotrebu vašeg uređaja nije poželjno maksimalno ga napuniti cjepanicama, a potpuno je zabranjano prepuniti ga. Preporučljivije je više puta puniti drvom, nego spaliti samo jedno prekomjerno punjenje. Podesite jačinu izgaranja, tako da izaberete količinu drva koja odgovara vašim potrebama, i tako da više ili manje otvorite ulaze zraka za

Čišćenje pepela

Drvo sadržava malo pepela (1 – 2%), a on ne gori. Pepeo ostaje u obliku prašine, koja se ne pretvara u zguru. Čistite redovito pepeo iz Vašeg kamina, ali ne do kraja, tako da možete uvijek potpaliti vatru na sloju pepela (ipak, ulazi zraka za izgaranje moraju biti čišćeni).           Da