FORGOT YOUR DETAILS?

Ložišta na drva za centralno grijanje

by / Wednesday, 03 January 2018 / Objavljeno podČlanci
BEF Twin Aquatic 10

Ažurirali smo brošuru i cjenik ložišta za centralno grijanje jer je dio naših partnera s novom 2018. godinom promijenio svoj asortiman. Odaberite svoje ložište za centralnog grijanje u našoj ponudi!

__

Zagrijavanje doma toplom vodom nije izmišljeno u moderno doba, Rimljani su koristili ovaj izvrstan sustav prije 2000 godina, a današnja napredna tehnološka rješenja omogućavaju puni komfor ovog načina grijanja uz različit izbor energenata. Jedno od optimalnih rješenja je i grijanje kaminom za centralno grijanje čime je osim funkcionalnosti, ostvarena i ugoda prekrasnog prizora plamena kao srca doma. Sve veći broj upita naših klijenata o ložištima za centralno grijanje dokazuje nam da je drvo sve zanimljive kao povoljni ekološki energent u kombinaciji s centralnim toplovodnim grijanjem, pa smo odlučili iz široke ponude naših ložišta ovog tipa izdvojiti najzanimljivije modele cijenjenih europskih brandova: La Nordica Extraflame, Seguin i Bef Home.  Prelistajte našu novu PDF brošuru s izborom ložišta i pogledajte cijene i uvjete plaćanja u pripadajućem cjeniku.

Brošura Hoyan - ložišta za centralno grijanje

__

Visoka tehnologija suvremenih ložišta na drva jamči učinkovito izgaranje drva, uz jednostavan i moderan dizajn za impresivan dojam u interijeru. Kamini za centralno grijanje sadrže ugradbeno ložište na drva s kotlom za zagrijavanje vode. Temperatura koja se razvija u ložištu, prenosi se cirkulacijom vode kroz cijevi novog ili postojećeg sustava centralnog grijanja do radijatora postavljenih u stambenim prostorijama. Na taj način omogućeno je zagrijavanje cijelog prostora Vašeg doma.  Odabrano ložište moguće je ugraditi u kamin željenog dizajna i uskladiti materijal obloge s interijerom Vašeg doma. Na taj način funkcionalnost je potpuno usklađena s estetikom pa kamin postaje centralna vizualna točka Vašeg prostora.

Ugradnju ložišta za centralno grijanje, pripadajuće priključke na sustav, puštanje u rad i provjeru ispravnog rada prema pravilima struke mora provesti ovlašteni stručnjak poštujući nacionalne, regionalne i lokalne norme. Ovo je jedini način na koji možete ostvariti jamstvo za kupljeno ložište pa nemojte prepustiti montažu ložišta nestručnim osobama. Da bi  vaš sustav grijanja s kaminom kao polaznom točkom, dobro  funkcionirao potrebno je zadovoljiti neke uvjete:

lozista_centralno_01

Vrstu termoproizvoda treba odabrati pažljivo, uzimajući u obzir specifične individualne potrebe, maksimalnu toplinsku snagu ložišta i položaj montaže. Bitno je ustanoviti ukupni volumen prostora za zagrijavanje, toplinsku izolaciju zgrade, izloženost suncu i klimatske zone, kako biste odabrali optimalan proizvod za montažu u svojem domu. Osobito treba paziti na prioritete u zagrijavanju prostorija. Svako ložište ima specificiranu količinu topline koju isijava u prostor gdje se nalazi ložište, kao i toplinu akumulirane topline koja se prenosi putem vode u druge prostorije. Ukoliko Vam je bitnije zagrijavati centralnu prostoriju u kojoj se nalazi kamin, tada Vam je potrebniji kamin koji veću količinu topline isijava u prostor pa na to obratite pažnju pri izboru ložišta. Što se tiče potrebne snage za zagrijavanje određenog volumena prostora, prema preporuci našeg partnera Nordica Extraflame, možete se voditi ovim podacima:

Nominalna snagaVolumen prostora
5 – 8 kW150-200m3
8 – 12 kW200 – 300m3
12 – 20 kW300 – 500 m3

lozista_centralno_02

U našoj ponudi  nalaze se odlična ložišta za centralnog grijanje talijanskog proizvođača La Nordica ExtraFlame. Linija Termocamino je izrađena od lijevanog željeza, s podiznim vratima i velikim kotlom od lijevanog želja u jednom komadu. Elegantnu liniju Crystal u unutrašnjosti ložišta krasi materijal Nordker. Napredniji modeli ložišta  imaju termalni sigurnosni uređaj za pad temperature –  D.S.A pa ovu vrstu ložišta treba odabrati ako planirate ugradnju uređaja u zatvoreni sustav ekspanzijske posude.

 

Ložišta od lijevanog željeza francuskog proizvođača Seguin sa stijenkama debljine 8 – 12 mm odlikuje visoka pouzdanost, učinkovitost i čvrstoća.

Sustav za cirkulaciju vode je smješten unutar ložišta i zagrijava se prolaskom vrućih plinova. Rashladna spirala omogućuje sigurnost pri pregrijavanju vode u sustavu za cirkulaciju vode. Osim 3-godišnjeg jamstva za čelični hidro sustav, kvaliteta ložišta Seguin podržana je 10-godišnjim jamstvom za sve elemente ložišta od lijevanog željeza!

Prednost ložišta iz kolekcije češkog proizvođača Bef Home je lako održavanje i jednostavna kontrola regulatornim elementom ili automatskim režimom grijanja. Odvajanjem procesa izgaranja od grijanja vode u kotlu, postiže se visoka čistoća sagorijevanja, učinkovitost, kao i impresivan pogled na plamen. Dobro izabrani suvremeni format ložišta s velikim staklom omogućuje korištenje do 0,5 m dugih cjepanica. Skoro 70% snage odlazi u grijač vode. Ložište od lijevanog željeza obloženo je masivnim šamotom zbog bolje akumulacije topline.

BeF Aquatic WH 65 CP

BEF Twin Aquatic 10

Potražite u našoj PDF brošuri jednostavnu izvedbu kamina Linea i kontaktirajte nas da zajedno pronađemo najbolje rješenje za Vaš dom.

TOP