FORGOT YOUR DETAILS?

Okusite hranu pripremljenu na roštilju s krušnom peći Hoyan!

by / Tuesday, 19 April 2016 / Published in Članci
Krušna peć Verglec

Članak objavljen na portalu 24sata.hr  12.travnja 2016. 

Što je zajedničko restoranu Verglec u Varaždinu, hotelu – dvorcu Gjalski u Zaboku i restoranu 4M u Sv. Ivanu Zelini? Posebnu ponudu ovih restorana čine jela pripremljena na roštilju s krušnom peći Hoyan!
Vrsni kulinarski znalci prepoznali su roštilje Hoyan  kao trajan i pouzdan proizvod koji će obogatiti njihovu ugostiteljsku ponudu.

Posjetili smo restoran Verglec koji je otvoren 2011. godine u samom srcu Varaždina pokraj Stančićevog trga. Prvi je restoran s licencom Hrvatske autohtone kuhinje i jedan od niza restorana koji u svom prostoru ima ugrađen roštilj s krušnom peći Hoyan. Pitali smo voditelja restorana g. Miljenka Kranjčeca zašto su odlučili ugraditi roštilj u restoran.
“Smatrali smo da je to hrana koju ljudi vole, mislimo da se na roštilju može kvalitetno i dobro pripremati hrana, jer smo planirali ponudu restorana, između ostalog, jelima s roštilja, ražnja i krušne peći. ” Zanimalo nas je zašto su odabrali upravo roštilj Hoyan. “Njihova tradicija i kvaliteta govore dovoljno o njima. Nije uopće bilo sporno. Ima i drugih firmi koje to rade, ali predsjednik uprave firme, kada je odlučivao, odlučio se za Kamine Hoyan, zbog preporuka koje je dobio da rade kvalitetno, da rade dobro, da su pouzdani i cjenovno su bili prihvatljivi. “

Verglec je jedini restoran u Varaždinu koji radi domaći kruh iz krušne peći, svako jutro vrijedni kuhari ga mijese, peku i poslužuju isključivo svojim gostima. Kako g. Kranjčec i kod kuće ima roštilj Hoyan, pitali smo ga kako roštilj obogaćuje život obitelji.
”Kad se doma radi roštilj, to je obično muški posao, tako je kod mene, vjerujem da je to i drugdje tako. To je jedno lijepo druženje, tada su i žene malo rasterećene, nered nije u kući, sve se radi vani, istovremeno druži i fino pojede.”

U kolekciji roštilja Hoyan mogu se pronaći proizvodi za obiteljske i profesionalne potrebe, iako se veliki ljubitelji roštilja često odlučuju i na svoje terase ugraditi proizvode iz kolekcije profesionalnih roštilja na kojima mogu istovremeno vrtjeti ražanj, pripremati jela u krušnoj peći, a uz dodatne elemente vanjske kuhinje cijeli proces pripreme hrane obavljati na otvorenom. Kada nas tople sunčeve zrake izmame van, šteta je gubiti vrijeme na pripremu obroka u zagušljivim kuhinjama pa kuhanje pod suncem postaje omiljena obiteljska aktivnost.

5_bonaca

Roštilji Hoyan su plod 40-godišnjeg iskustva u proizvodnji kamina, roštilja i krušnih peći. Ložišta roštilja su izrađena isključivo od kvalitetnog šamota i obložena su prirodnim kamenom. Osmišljeno je nekoliko stilski različitih kolekcija roštilja da bi svaki klijent mogao pronaći proizvod koji se skladno uklapa u stil uređenja terase ili unutarnjeg prostora, ovisno o izboru vanjske ili unutarnje verzije roštilja.

Modeli iz serije Rustikana su obloženi kamenom travertinom živopisnih boja, s glavama i boltama od kamena Bihacita koji je neutralne sivkaste boje.

Apolis je serija jednostavnih roštilja, diskretno ukrašenih s prednje strane nizom šamotne opeke. Zbog kombinacije samo dvije vrste materijala (šamotna opeka i cementni mort), ovaj roštilj moguće je uklopiti u bilo koji stil prostora.

Ovalis je suvremena kolekcija roštilja čija su osobitost blago zaobljene linije prednjih elemenata. Ovaj stil roštilja je prilagođen ugradnji u prostore jednostavnog dizajna, uz kuće strogih geometrijskih linija. Roštilj Vega dodatno se izdvaja potpunim minimalizmom, ravnim plohama i otvorenošću s dvije strane zbog čega je posebno interesantan arhitektima.

7_tramontano

TOP