Ambienta, Zagrebački velesajam 2010.

2010_Ambienta__2010

 

Kao prisjećanje na naše sudjelovanje na Ambienti 2010. godine prenosimo članak objavljen u Regionalnom listu:

Izložbeni prostor tvrtke Kamini Hoyan, vodećeg hrvatskog proizvođača kamina, na sajmu Ambienta uvijek potiče veliki interes posjetitelja jer su kamini estetski i funkcionalni element prostora koji svatko želi u svojem domu.

Kamin u bihacitu

Posebno se to vidjelo ove godine kada su Kamini Hoyan u zanimljivo uređeni štand smjestili ekskluzivni kamin koji je cijeli obložen mozaikom od prirodnog kamena bihacita. Ovakva otmjena obrada ploha sve je popularnija u uređenju interijera, pa je čest upit samograditelja je li moguće naručiti elemente od mozaika za oblaganje zidova u samostalnoj izvedbi. Kamini Hoyan reagirali su na zahtjeve tržišta i pripremili tipske elemente za jednostavnu ugradnju ovih elemenata.Druga osobitost na ovogodišnjem izlaganju je kolekcija kamina i peći francuskog proizvođača Brisacha. Ovi metalni kamini vrlo jednostavnog i skladnog dizajna namijenjeni su suvremenim prostorima gdje će vizualno dominirati i unijeti dah elegancije i topline.

Električni i prijenosni

Za ljubitelje kamina koji nemaju preduvjete za ugradnju klasičnog kamina na drva, Kamini Hoyan nude poseban proizvod: električne kamine britanske tvrtke Burley. Osim vizualne ugode, električni kamin može ponuditi toplinu i udobnost tradicionalnih kamina bez dugotrajne pripreme vatre, čišćenja pepela i bez energetskih gubitaka, u skladu s ekološkim trendovima.Žar prave vatre na štandu je ostvaren plamenom prijenosnih kamina na bioetanol. Bioetanol je gorivo biljnog porijekla koje gori stvarajući lijepe plamenove, ali ne dimi niti proizvodi pepeo. Njegovim sagorijevanjem proizvede se mala količina CO2, što je jednako količini izgaranja dvije svijeće i vodenoj pari koja je često poželjna u našim suhim interijerima.Osim što smo uživali u prizoru kamina na štandu Kamina Hoyan, dobili smo mnoge informacije iz svijeta kamina.