Roštilj s krušnom peći u restoranu Verglec u Varaždinu
Članak objavljen na portalu 24sata.hr 12.travnja 2016.
Posjetili smo restoran Verglec koji je otvoren 2011. godine u samom srcu Varaždina pokraj Stančićevog trga. Prvi je restoran s licencom Hrvatske autohtone kuhinje i jedan od niza restorana koji u svom prostoru ima ugrađen roštilj s krušnom peći Hoyan. Pitali smo voditelja restorana g. Miljenka Kranjčeca zašto su odlučili ugraditi roštilj u restoran.
“Smatrali smo da je to hrana koju ljudi vole, mislimo da se na roštilju može kvalitetno i dobro pripremati hrana, jer smo planirali ponudu restorana, između ostalog, jelima s roštilja, ražnja i krušne peći. ” Zanimalo nas je zašto su odabrali upravo roštilj Hoyan. “Njihova tradicija i kvaliteta govore dovoljno o njima. Nije uopće bilo sporno. Ima i drugih firmi koje to rade, ali predsjednik uprave firme, kada je odlučivao, odlučio se za Kamine Hoyan, zbog preporuka koje je dobio da rade kvalitetno, da rade dobro, da su pouzdani i cjenovno su bili prihvatljivi. “
Verglec je jedini restoran u Varaždinu koji radi domaći kruh iz krušne peći, svako jutro vrijedni kuhari ga mijese, peku i poslužuju isključivo svojim gostima. Kako g. Kranjčec i kod kuće ima roštilj Hoyan, pitali smo ga kako roštilj obogaćuje život obitelji.
”Kad se doma radi roštilj, to je obično muški posao, tako je kod mene, vjerujem da je to i drugdje tako. To je jedno lijepo druženje, tada su i žene malo rasterećene, nered nije u kući, sve se radi vani, istovremeno druži i fino pojede.”
- KATEGORIJA Hoteli i restorani , Izvedeni proizvodi , Krušne peći , Roštilji