Roštilj Tramontano u eko-vikendici s vlastitim potokom, saunom i vinotekom

U prekrasnoj eko-vikendici u Mrkopolju kao poseban ukras terase pojavljuje se naš rustikalni roštilj Tramontano sa žarištem.

Prenosimo dio članka iz priloga Večernjeg lista – Dom i vrt:

Eko-vikendica s vlastitim potokom, saunom i vinotekom

Željna mira i prirode, obitelj iz Zagreba na imanju u Mirkopolju sagradila je prekrasnu drvenu kuću honku od trupaca najkvalitetnijeg finskog bora
Drvene vikendice zbog svoga atraktivnog i prirodnog izgleda, ali nekih drugih odlika postale su kuće iz snova za mnoge. Među njih se ubraja i četveročlana obitelj Tuček.

Na svojem zemljištu u Mirkopolju, idiličnom selu 60 km udaljenom od njihova doma u Zagrebu, htjeli su kuću za odmor okruženu prirodom koja bi se svojim izgledom maksimalno uklapala u okoliš. Izbor je pao na honku, više od pola stoljeća star istoimeni finski brend drvenih kuća, koje se grade po cijelome svijetu i koje se izvrsno uklapaju i u naše podneblje.

Na donjoj etaži nalazi se otvorena dnevna zona, a na katu tri spavaće sobe. Podrumski prostor sastoji se od vinskog dijela, saune, prostora za igru te ostave i vešeraja. Osim u dnevnoj zoni i podrumu, mjesto za druženje omogućeno je i na prostranoj terasi na kojoj je smješten i roštilj te na platoima uz rijeku koji služe za ribolov i kupanje. Kako bi iskoristili sve blagodati Kupe, vlasnici su nabavili i čamac koji im, osim ugodne vožnje, nudi i odlazak na mnoga prekrasna kupališta u blizini. Tako je, kako kaže vlasnica, vikendica postala ‘ozbiljna kuća’ koja nudi sadržaje za više nego kvalitetan život. ”

Cijeli članak s prekrasnom galerijom slika za sanjarenje možete pogledati ovdje. 

TOP